Fonder

Förvaltaren registrerade under juni 2019 varumärket AuAg Fonder, och den första fonden, som fokuserar på silvergruvbolag är nu "live".

I ett senare skede planerar Eric Strand att även starta en mer defensiv fond med guldfokus samt en fond som investerar i de råvaror som är en förutsättning för ett grönt teknikskifte [exempelvis litium, platina och palladium].

 

Förvaltaren kallar den första fonden för Sveriges kanske mest riskfyllda fond, och utlovar hög volatilitet.

“Det är kanske inte hedgen i en portfölj för att känna sig trygg, utan det är en marknad som går upp 500-600 procent när den går upp, och sen går det ner 80 procent när det går ner”, säger han. Fonder Direkt

AuAg Silver Bullet

 

Fonden är en branschfond med inriktning mot gruvbolag - med ett särskilt fokus på överlåtbara värdepapper vars värdeutveckling bedöms påverkas av marknadsutvecklingen för silver och guld.

 

En fokuserad portfölj med 20-30 aktier.

Produkt och Månadsblad 2019-10

Presentation 2019-10

KIID, Faktablad

 

AuAg Green-Tech-Elements

​​Planerad launch Q4 2020

 

AuAg Precious Hedge

​​Planerad launch Q4 2021

​​

  • För den som vill komplettera sin portfölj med en rak 1:1 exponering mot guld, följer här tre ETF/ETC-alternativ. Alla med allokerat fysiskt guld utan motpartsrisker, som vi har ordnat efter vad vi tycker sammantaget har bäst konstruktion, funktion, pris och villkor.

Guld 1:1

 

Xetra-Gold [4GLD]

Wisdomtree Physical Swiss Gold [GZUR]

Wisdomtree Physical Gold [VZLD]

Alla ETF/ETCer ovan har svensk KIID och finns att köpa på Nordnet och snart via Avanza (har du ditt sparande på Avanza och vill köpa en av ovanstående innan det går så kan du öppna en Nordnet-depå och köpa där - sen kan du antingen behålla den där eller direkt "göra en överföring av värdepapper" till din Avanza-depå).

GET OUR NEWSLETTER

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
AuAgFonder-logo-negativ-rgb.png