Om AuAg

AuAg Fonder grundades 2019 och skapar investerarvänliga finansiella koncept med ett starkt fokus på ädelmetaller och grön-teknik-grundämnen.

År 2019 är också 150-årsjubileet för det periodiska systemet som anses vara ett av de främsta vetenskapliga framstegen i modern tid enligt UNESCO.

AuAg Fonders investeringsfilosofi utgår från grundämnena i det periodiska systemet, och deras unika egenskaper.

 

Meet Eric Strand

Founder / Creator

Efter mer än 25 år i finansbranschen och där jag sedan 2012 skapat 6 fonder så har jag äntligen kommit dit jag vill - där de två senaste fonderna är skapade under mitt egna varumärke - AuAg Fonder.

Perioden som landslagsfäktare under större delarna av 80- och 90-talet med världscuptävlingar, EM, VM och OS har präglat mig med egenskaper som disciplin, fokus och målmedvetenhet.

Mitt akademiska favoritämne har alltid varit matematik och då särskilt diskret matematik (algebra, sannolikhet, logik och koder) och var mitt fokus tills jag ”fastnade” i den finansiella världen och begreppen byttes snabbt ut till beta, alpha, implicit volatilitet, sortino ratio, hedgefonder, ETPer och portföljteori.

Som motvikt till impulserna från Wall Street hittar jag en diametral kraft i min passion för yoga. Tuff fysisk yoga - en meditation i rörelse…

Eric_feb2020 (4)-web.jpg

 

The Team

Eric Strand

CEO / Portfolio Manager

Stefan Abrahamsson

CMO / Co-Portfolio Manager

Christopher Svensson

COO / Digital Strategy & Growth

Alla 3 stående.png

Legal Information

Fondbolag

​Fondbolaget för Fonderna [AuAg Silver Bullet och AuAg Precious Green] är AIFM Capital AB, dotterbolag till AIFM Group AB. Förvaltningen av fonderna sker genom ett uppdragsavtal med FoF Asset Management AB. Ansvarig förvaltare för fonderna är Eric Strand och assisterande förvaltare är Stefan Abrahamsson. Ansvarig för vårt hållbarhetsarbete är Christopher Svensson. Vi använder egen research samt Sustainalytics som extern och oberoende samarbetspartner i fondernas impact-arbete för att främja hållbarhet (ESG).

Managementbolag

​​FoF Asset Management AB är ett värdepappersbolag med tillstånd att bedriva diskretionär kapitalförvaltning. Bolaget står under Finansinspektionens tillsyn sedan 2007.

Koncept och Varumärke

De skapade finansiella koncepten som beskrivs på denna hemsida är alla skapade under varumärket AuAg Fonder™. AuAg Fonder AB skapar investerarvänliga finansiella koncept med ett starkt fokus på ädelmetaller och grön-teknik-grundämnen.

Integritet

Vi respekterar din integritet och hanterar din personliga data varsamt. Läs mer om vilken data vi hanterar i vår Integritetspolicy och Cookie-policy.