Elements202103 (Swedish)

Mars har varit en fortsatt händelserik månad på marknaden, läs mer om detta i vår marknadskommentar, AuAgTrends, nedan.

Ett stort fokus för oss denna månaden har varit att utveckla vår förvaltningsprocess där vi förtydligat hur vi främjar miljörelaterade och sociala egenskaper (enl. artikel 8, (EU) 2019/2088). Vi har uppdaterat hållbarhetsinformationen för båda fonderna, och de går att hitta under "Dokument/Hållbarhet" på respektive fondsida (AuAg Silver Bullet, AuAg Precious Green). Som stor investerare (tack vare era investeringar i fonderna) har vi möjligheten att påverka bolagen vi investerar i (Impact Investing). Vi kommunicerar aktivt med bolagen för att säkerställa att de utvecklar sitt arbete med hållbarhet. Det sker redan stora framsteg inom gruvbolagssektorn där det blir allt vanligare att elektrifiera gruvdriften samt använda bränsleceller i fordonen.

Vi erbjuder transparenta och tydliga investeringsprodukter och samtidigt jobbar vi aktivt för att dela kunskap och annan information med er i våra digitala kanaler. En av de mest uppskattade artiklarna denna månaden var intervjun med Eric av Pär Ståhl på Placera/Avanza med fokus på AuAg Precious Green. Vi lägger upp alla länkar till videoklipp, podcasts, och artiklar på vår hemsida under Biblioteket. Passa även på att följa oss på Twitter och LinkedIn för att få de senaste uppdateringarna.

Ytterligare en nyhet denna månaden är att båda våra fonder blev tillgängliga för handel på Svenska Fribrevsbolagets fondtorg, läs mer här.

Vi är tacksamma för det förtroende vi får från alla investerare - den gemensamma resan har bara börjat!


AuAgTrends

Mars månad har nu passerat och första kvartalet är således ett avslutat kapitel. Tumultet som uppstod på börserna i samband med Covid-19 under första kvartalet i fjol har vi som tur var sluppit i år. Men att påstå att det inte varit tillräckligt händelserikt ändå är att skarva aningen på sanningen.