Elements202111

November månad har bjudit på ett flertal intressanta händelser. Stigande inflation fortsätter vara en het topic och Sveriges regering har delat en positiv syn kring öppning av fler gruvor i Sverige. Mer om detta längre ner i detta brev.


Vi har sett fortsatta inflöden i fonderna under månaden, något som vi är tacksamma för. Investeringscaset för ädelmetaller och green-tech-metaller är starkt då allt fler börjar se kopplingen mellan dessa och den monetära inflationen samt den gröna transformationen.

En del av vår investeringsprocess är att vi aktivt jobbar med bolagen i fonderna för att påverka deras hållbarhetsarbete, och under månaden har vi varit i kontakt med flera ett flertal av dessa. I våra dialoger med bolagen har vi ett fokus på ESG-faktorer då vi vill främja de bolag som tar fram metaller mest hållbart, och driva förändring i de bolag som ej kommit så långt i denna fråga.


AuAg Precious Green lanserades under månaden hos Länsförsäkringar (Depå och ISK). AuAg ESGO ETF är nu passporterad till Frankrike och är därmed tillgänglig för handel. Den kommer även att noteras på Parisbörsen under december.


Vi ser fram emot, och hoppas på, en på alla sätt bra avslutning på året. Resan tillsammans fortsätter!


Följ oss gärna på Twitter/Linkedin där vi publicerar nyheter mer löpande. Håll även utkik i Biblioteket där vi samlar information som vi gillar. Här är ett urval av länkar från den senaste månaden:

Om du missade:

Läs mer

Klicka på loggan för att komma till respektive fondsida. Här kan du bland annat se: hur man investerar, de nya fondbladen, samt live ticker på innehavens kurs.Megatrend: Monetär inflation